Sportvasten

Sportvasten is een manier om je lichaam te leren vet te verbranden in plaats van suiker te verbranden. Samen met je Sportvasten coach train je je lichaam in 10 dagen om die omschakeling te maken.

Waarom Sportvasten?

Sportvasten is een soort kickstart naar een gezondere levensstijl. Het is een programma met wetenschappelijke onderbouwing voor de ‘switch’ van suiker- naar vetverbranding. Met Sportvasten verlies je een aantal kilo’s, maar de belangrijkste reden om de kuur te volgen is dat je er energieker en fitter door wordt. Zo train je je lichaam en doe je motivatie op om blijvend gezonder te eten en bewegen.

Sportvasten draait om de combinatie van bewegen en eten en wordt door veel sporters ingezet die vastlopen op hun voedingspatroon. Je kunt je daarom ook als team aanmelden, bijvoorbeeld in de voorbereiding op een marathon.

Sportvasten VoedBewust

Wat is Sportvasten?

Make the Switch

Wanneer je de Sportvastenkuur volgt bouw je in 3 dagen je voeding af. Daarna ga je 2 tot 3 dagen sapvasten en vervolgens bouw je in 4 dagen gecontroleerd je voeding weer op. Dit combineer je elke dag met 20 tot 30 minuten duurtraining. Als Sportvastencoach begeleid ik je in de kuur. Hoe intensief de training is wordt bepaald door jou en mij samen. Zo weten we zeker dat het bij je past en dat jij na 10 dagen klaar bent voor een gezondere levensstijl!

De Sportvastenkuur is een omslagpunt. Je zult merken dat je daarna toe bent aan een nieuw voedingspatroon in combinatie met jouw favoriete sportactiviteit. Als je wil is er dan een natraject: Keep the Switch!

Sportvasten is overigens alleen geschikt voor 18 jaar en ouder.

Keep the Switch VoedBewust

Voor de volhouders

Keep the Switch

Wanneer je de Sportvastenkuur hebt gedaan ben je waarschijnlijk een paar kilo lichter, is je buikomvang afgenomen en voel je jezelf fitter. Dat voelt fantastisch! Om dat gevoel te behouden kun je twee dingen doen: je leven rigoureus anders inrichten, óf met je eigen leefpatroon toch vet blijven verbranden..

Dat doe je door een Keep-dag in te lassen. Hoe jouw Keep-dag eruit ziet hangt af van jouw levensstijl: hoe vaak je sport en wat je graag eet. Op basis van jouw behoefte adviseer ik je de Keep-dag op een bepaalde manier in te vullen. Zo blijf je fit en energiek en wordt het eenvoudig om je gezonde levensstijl te behouden!