over voedbewust

Ik ben Helene Boender, (natuur-) voedingsdeskundige en moeder van 2 sportieve kinderen. Ik begeleid met mensen  bij het creëren van een gezondere levensstijl op het gebied van voeding. 

Zo begon VoedBewust

Van huis uit ben ik maatschappelijk werker. Daarna was ik jarenlang eigenaar van een kinderdagverblijf waar ik met veel plezier en succes voor kinderen heb gezorgd. Op het kinderdagverblijf kreeg ik veel vragen van ouders over de voedingspatronen en (ongezonde ) eetgewoontes van hun kinderen. Vanuit mijn passie voor gezond maar lekker eten adviseerde ik hen graag!

Zo ontstond het idee voor VoedBewust: persoonlijke, gezinsgerichte begeleiding bij het vinden van een gezondere levensstijl. Mijn eigen sportieve gezin motiveerde me bovendien de combinatie tussen voeding en sport te maken. Zo liet ik me door Fittergy opleiden om Sportvasten en The Vegan Switch te mogen begeleiden. 

Inmiddels ben ik ook aangesloten bij PuurGezond. Daarmee is VoedBewust uitgegroeid tot een divers aanbod van coachingstrajecten, met als doel mensen te begeleiden naar een gezonde levensstijl: op maat, en dus altijd op een manier die bij je past.

Wat doe ik?

Eten doe je meestal niet alleen. Dat maakt elke aanpassing in je dieet lastig, wanneer die niet voor het hele gezin geldt. Vanuit die gedachte help ik door nieuwe voedingspatronen te ontwikkelen die goed zijn voor het hele gezin. Dat maakt gezond eten èn volhouden een stuk eenvoudiger!

Als voedingsdeskundige, motivator en coach ga ik met jou en desgewenst je hele gezin aan de slag om een gezonder eetpatroon te ontwikkelen. Daarbij houd ik rekening met jullie persoonlijke voorkeuren en dagelijkse activiteiten.

Wat het beste bij jou en je gezin past, bespreken we vooraf geheel vrijblijvend in een kennismakingsgesprek. Vervolgens volg je een aantal consulten, afgestemd op de aanpak van jouw keuze. Dat is niet oneindig; je weet vooraf waar je aan toe bent en wat je van mij mag verwachten. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat je het uiteindelijk zonder mij kan!

Uiteraard hóeft niet het hele gezin betrokken te worden. VoedBewust is er voor jou  of voor jouw hele gezin, voor jong en oud, voor sporters en voor bankhangers. 

Kortom: deskundig voedingsadvies op maat!

Opleidingen

FONTYS
Maatschappelijkwerk en dienstverlening

CIVAS
(Natuur-) voedingsadviseur
Orthomoleculaire voeding voor kinderen
Opvoedcoach